Wysłany: 2007-07-21, 15:22 10 przykaza? ojca Rydzyka
"Wszyscy udaj?, ?e nie wierz? w?asnym uszom. W wypadku hierarchów jest w tym mo?e troch? prawdy, bo z wiekiem s?uch s?abnie, ale Jaros?aw Kaczy?ski po prostu si? boi" - pisze w najnowszym blogu pos?anka Joanna Senyszyn, która przywo?uje tak?e 10 przykaza? toru?skiego katolicyzmu.
"Dla zachowania twarzy, bo wci?? si? ?udzi, ?e ma co zachowywa?, uzna?, ?e nie ma pewno?ci, czy naprawd? ojciec-dyrektor nazwa? prezydenta »oszustem, który ulega lobby ?ydowskiemu”, a jego ma??onk? „czarownic?, która powinna si? podda? eutanazji«. Ostatecznie, ze wzgl?du na oburzenie opinii publicznej, wydusi? z siebie, ?e dobre by?oby przeproszenie prezydentowej. Zaraz jednak doda? wyja?nienie: „ bo przeproszenie kobiety nie przynosi ujmy". Wie, ?e nie mo?e sobie pozwoli? na konflikt z guru radiomaryjnej sekty, bo – jak sam powiedzia? – TO JEST POLSKA. Zapomnia? doda? - MOHEROWA" - pisze pos?anka Senyszyn.
"Musi ceni? „mohery zapi?te pod szyj?”. Prze?yka wszystkie obelgi w nadziei, ?e si? utuczy poparciem ojca-dyrektora. Widocznie mi?o?? synowska jest wi?ksza od braterskiej, a mi?o?? do Rodziny Radia Maryja wi?ksza ni? do w?asnej. W tej sytuacji czarno widz? szanse Szczypi?skiej. I tak dobrze, ?e nie namawia prezydenta do przeproszenia Rydzyka, jak ??daj? coraz liczniejsi wierni nowego Boga. Poniewa? premier jest pami?tliwy, jak mu si? powiedzie przej?cie armii Samoobrony bez wodza, spróbuje i z Moherow? Armi?. Jednak musi mie? pewno?? sukcesu. Na razie za du?e rydzyko.
Dobrze, ?e cho? jeszcze w Narodzie tli si? humor i stale mo?na poczyta? w Internecie 10 przykaza? toru?skiego katolicyzmu. Przypomnijmy: Jam jest twój ojciec Rydzyk. Oto przykazania moje:
1. Nie b?dziesz mia? radiów cudzych przed moim.
2. Nie b?dziesz odbiera? radia mojego bez op?aty.
3. Pami?taj, aby w dzie? ?wi?ty rent? mi przesy?a?.
4. Czcij Ojca swego i rozg?o?ni? jego.
5. Nie zag?uszaj.
6. Nie cudzos?ysz.
7. Nie przestrajaj.
8. Nie unikaj fa?szywego ?wiadectwa na antenie mojej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum