Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FAQ : Szukaj : Użytkownicy : Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy pró?nia istnieje?
Autor Wiadomość
Upi Płeć:Mężczyzna
Φι
Φι

Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
PostWysłany: 2007-09-14, 13:38   Czy pró?nia istnieje? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Tak sobie my?la?em czy pró?nia istnieje? W laboratoryjnych pomieszczeniach przecie? jest? A w?asnie, ?e nie bo zawsze co? jest nigdy nie ma tak by w pomieszczeniu nic nie by?o. Zawsze jest obszar wi?c nie ma pró?ni. Nie wiem czy dobrze zamie?ci?em to zagadnienie w dobrym dziale, je?li si? pomyli?em przepraszam.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Hetman Aryman Płeć:Mężczyzna
Φ
Φ

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 8/9
 88%
PostWysłany: 2007-10-16, 15:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Z fizycznego punktu widzenia
Proznia to miejsce w ktorym nie ma czastek,wiec zle to interpretujesz mowiac ze istnieje jakis obszar-przestrzen-aby ona zaistniala musi byc od czegos-jakiegos punktu materialnego uzalezniona

Upi Płeć:Mężczyzna
Φι
Φι

Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
PostWysłany: 2007-11-11, 00:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Czy takim punktem materialnym mo?e sta? si? przestrze?? Je?li Ja? na tablicy napisze przestrze? stworzy materi? i ludzie co b?d? widzieli? Odp: napis na tablicy Laughing a co sobie wyobra??? Wyobra?? sobie przestrze? czy pró?ni nie wida?? A w?a?nie ?e wida? bo wida? to pomieszczenie czy miejsce a nie mo?na powiedzie? ?e co? co jest widoczne nie istnieje a skoro istnieje to musi istnie?. W ?rodku tego czego? te? si? wi?c co? znajduje bo to co widzialne wi?c i okre?lane jako pewien obszar zamkni?ty nie mo?e nagle nie istnie? i stanowi? nic. hehe przelewam z pustego w pró?ne my?li by mo?e wyj?? z b??du a mo?e postrzec inaczej to co zdaje si? albo zdawa? si? mo?e oczywiste.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

XPL0173R Płeć:Mężczyzna
Φ
Chosen One
Φ

Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
PostWysłany: 2007-11-11, 12:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Cytat:
musi byc od czegos-jakiegos punktu materialnego uzalezniona

Cytat:
Czy takim punktem materialnym mo?e sta? si? przestrze??

Hmmm a czy przestrze? mam mas?? Razz
Cytat:
A w?a?nie ?e wida? bo wida? to pomieszczenie czy miejsce a nie mo?na powiedzie? ?e co? co jest widoczne nie istnieje a skoro istnieje to musi istnie?.

Pomieszczenie wida?, bo do oczu docieraj? fotony. I nie ma tu nic do rzeczy czy s? tu TYLKO te fotony i pró?nia, czy te? pomieszczenie.
Mo?esz rozwin?? to "je?eli istnieje to musi istnie?" bo mo?na ró?nie interpretowa? Razz
Poza tym ok, naukowcy twierdz? "pró?nia doskona?a nie istnieje". Ale wystarczy wzi??? odpowiednio ma?y wycinek przestrzeni, by by?a tam sama pró?nia(rz?du, powiedzmy, 10^(-999999+) m3...

Badacz Pism Płeć:Mężczyzna
Φιλ
Φιλ

Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 2/11
 18%
PostWysłany: 2007-12-28, 20:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

XPL0173R napisał/a:
Poza tym ok, naukowcy twierdz? "pró?nia doskona?a nie istnieje". Ale wystarczy wzi??? odpowiednio ma?y wycinek przestrzeni, by by?a tam sama pró?nia(rz?du, powiedzmy, 10^(-999999+) m3...

Pró?nia nie istnieje. Sam to dowiod?e? podaj?c ten wynik pomiaru.
Jest to raczej zwyczajowe okre?lenie dla naszego zobrazowania jakiej? pustki, skrajnie ma?ej g?sto?ci cz?stek w przestrzeni. Jednak te pustk? - pró?ni? mo?na zmierzy?, a je?li mo?na zmierzy? to idealna pró?nie nie istnieje.
Jest materia rozproszona w przestrzeni i j? mo?na zmierzy?, jednak pró?ni nie zmierzysz.
Podobnie jest z ciemno?ci? i zimnem, i z?em - te nie istniej?.

Odpowiedz do tematu