Wysłany: 2007-11-28, 11:35 Odwo?ano koncert metalowy
W wyniku dzia?ania k?odzkich parafii i lokalnego samorz?du odwo?ano koncert metalowych grup Hate, Crionics, Vedonist i Deathbringer w ramach trasy "Rebel Angels 2007".
Na kilka dni przed zaplanowanym na 15 listopada koncertem w K?odzku lokalne parafie zbiera?y podpisy pod protestem przeciwko wyst?powi zespo?ów rzekomo obra?aj?cych moralno?? mieszka?ców tego miasta. Kolportowano ulotki ostrzegaj?ce lokaln? spo?eczno?? przed "najazdem szatanistów".
W protest zaanga?owa?a si? prawicowa Wspólnota Samorz?dowa "Teraz K?odzko", powi?zana Lig? Polskich Rodzin. Jej cz?onkiem jest Bogus?aw Szpytma, burmistrz K?odzka.
"Promotorzy do?o?yli wszelkich stara?, aby koncert móg? odby? si? w innym miejscu - by?o to jednak nadal skutecznie blokowane. W wyniku tego, K?odzko b?dzie jedynym miastem z harmonogramu Rebel Angels Tour, w którym nie odb?dzie si? koncert" - poinformowali uczestnicy trasy.
Poziom: 15
HP: 0/488
0%
MP: 233/233
100%
EXP: 3/35
8%
Wysłany: 2007-11-30, 17:19
Trafia mnie gdy dziej? si? tego typu rzeczy... Nie rozumiem postawy ludzi, którzy d??? do odwo?ywania imprez metalowych. Metal to muzyka jak ka?da inna... je?li komu? nie odpowiada, nie musi jej s?ucha?, metale bynajmniej do tego nie zmuszaj?. Wi?c sk?d ta nagonka? Przecie? je?li kto? nie chce uczestniczy? w koncercie metalowym nie musi, ale dlaczego ogranicza wolno?? innych ludzi, którzy tego typu muzyk? kochaj?? Szlak mnie trafia gdy kto?, kto nie ma poj?cia o metalu, ma mówi? mi czy mam go s?ucha? i chodzi? na takie imprezy czy nie.... paranoja....
Wspó?czuj? ludziom z K?odzka, którzy mieli ochot? wybra? si? na ten koncert i dobrze si? bawi?... a przez band? idiotów im si? nie uda?o...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum