Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FAQ : Szukaj : Użytkownicy : Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Wasze dzieci nie są waszymi dziećmi....
Autor Wiadomość
Miłujący prawdę
-Usunięty-
Gość
Poziom: 378
HP: 51526464/51526464
 100%
MP: 0/24568549
 0%
EXP: 26045/247964
 10%
PostWysłany: 2006-07-26, 05:21   

Archangel napisał/a:
Ja jako specjalista szukam rzetelnych informacji dotyczących konkretnego zaburzenia, które niezbędne mi są do pracy...

Wsród ludzi nie ma milości.
Sama pisałaś,że szukasz "rzetalnych informacji do pracy" to masz. Bo ludziom nie masz tłumaczyć zawiłości choroby, albo zrobisz to jeden raz i wystarczy. Ty, jak sadzę, masz ludziom chorym i opiekujacym się nim dać wskazówki jak zyć z taką chorobą i jeszcze miec radość z zycia.
Leczenie zawsze idzie dwutorowo -farmakologia, cialo i -psychika, rozum.

Archangel napisał/a:
co do 'uszkodzeń mózgu" zauważ, iż nie są ona znaczne... są to mikrouszkodzenia... przecież nawet w dysleksji mamy doczynienia z mikrouszkodzeniami mózgu, które mimo tego iż powodują ogromne problemy w czytraniu i pisaniu nie uniemożliwoają normalnego życia... Tak więc są 'uszkodzenia" i "uszkodzenia".... no a pozatym warto wspomnieć, ze nie każdy autysta jest niepełnosprawny intelektualnie... wielu ma normę... więc o czym my w ogole mówimy?

Uszkodzenia mogą sie cofać, zależy od jego jakości, wielkosci i pochodzenia oraz tego jakich części mózgu dotyczą.

Archangel napisał/a:
Nie mogą swojej wiedzy opierac na Biblii bo jak sam w poprzednim poście udowodniłeś Biblia nie zawiera zadnych informacji na tema tego typu zaburzeń (i na wiele innych zagadnien również) to co mi przedstawiłeś to jak pisałam jedynie luźne skojarzenia na siłę związane z pisanym przez Ciebie tekstem... równie dobrze tego typu informacje można znaleźć w każdej innej książce Smile Dla mnie to po prostu nieudolna próba wybrnięcia z postawionego zadania, o żenującej argumentacji... bo to co przedstawiłeś ma się nijak do tematu... i aż trudno mi uwierzyć, ze ty tak naprawdę myślisz i naprawdę w to wierzysz... bo dla mnie jest to po poprostu śmieszne Smile

Jeśli nawet znajdziesz gdzies te rzeczy, to i tak nie ty masz się zmagac z tym schorzeniem lecz chory i jego opiekunowie.
Oni zaś oczekuja od ciebie czegoś innego - Ty zaś nie wiesz czego.
Tak naprawde satysfakcja lekarza czy naukowca tego chorego najmniej obchodzi.
To on jest chory, i on musi z tym zyc i walczyc z przeciwnościami.

Archangel napisał/a:
Jeśli o autyzm chodzi oraz wszelkie inne zaburzenia najważniejsza jest wiedza wiarygodna by dzięki temu jak najskuteczniej pomóc zarówno dziecku jak i jego rodzinie... jasne, ze akceptacja to podstawa, jednakże sama akceptacja, zrozumienie i miłość nie wystarczą... potrzeba, a nawet niezbędna jest terapia, edukacja, wychowanie... a co za tym idzie stawianie granic, wymaganie, konsekwencja... no i jeszcze raz powrtarzam wiedza na temat zaburzenia... bo bez tej wiedzy niewiele zdziałamy...

Powtarzasz za mną, a w praktyce szukasz czegos innego.

Archangel napisał/a:
a co to jest to "Przebudźcie się"? pierwszy raz słyszę ten tytuł...

To wydawnictwo Swiadków Jehowy - ma ono słuzyc pozytkowi całej rodziny. Wskazuje jak można się uporać z dziesiejszymi problemami. Podaje wiadomosci, opowiada o ludziach z innych krajów, zajmuje się zagadnieniami religijnymi i naukowymi.
Ale nie tylko: Nie poprzestając na powierzchownej ocenie, pokazuje głębsze znaczenie współczesnych wydarzeń, przy czym zawsze zachowuje neutralność wobec spraw politycznych i nie uważa żadnej rasy za lepsza od innych.
Co najwazniejsze czasopismo to umacnia zaufanie do obietnicy naszego Stwórcy, ze obecny niegodziwy i pełen bezprawia system rzeczy zostanie zastapiony przez nowy świat, w którym zapanuje pokój i bezpieczenstwo.
Jak chcesz mogę ci przesłać kilka egzemplarzy, mogłyby sie przydac w Twojej pracy.
Podaj gdzie.
Przejdź na dół

Archangel Płeć:Kobieta
Φιλοσοφ
Φιλοσοφ

Poziom: 15
HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 3/35
 8%
PostWysłany: 2006-07-26, 21:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych  Odpowiedz z cytatem

Miłujący prawdę napisał/a:

Wsród ludzi nie ma milości.
Sama pisałaś,że szukasz "rzetalnych informacji do pracy" to masz. Bo ludziom nie masz tłumaczyć zawiłości choroby, albo zrobisz to jeden raz i wystarczy. Ty, jak sadzę, masz ludziom chorym i opiekujacym się nim dać wskazówki jak zyć z taką chorobą i jeszcze miec radość z zycia.
Leczenie zawsze idzie dwutorowo -farmakologia, cialo i -psychika, rozum.

Rzetelnych informacji o zaburzeniu Smile bo wyobraź sobie, ze inaczej będziemy pracować z dzieciakiem z zespolem Dawna, a zupełnie inaczej z opisywanym autystą... To pierwsze dzieco, do jak najlepszego rozwoju potrzebuje ogromnej liczby bodżców czyli np. pokoju z ogromną ilością przedmiotów, pomocy, niezwykle kolorowego... autyście natomiast potrzebne jest do pracy pomnieszczenie niemalże puste, takie które nie bedzie rozpraszać jego uwagi, nie bedzie dostarczać mu zbyt duzej ilości bodźców... I własnie tego w literaturze szukam... badań teorii, itp dyczących danego zaburzenia, by jak najlepiej prowadzic edukacje i terapię danego dziecka...
Ja nie mam swoim podopiecznym dawać wskazówek jak żyć z chorobą ja mam ich edukować, prowadzić terapię i 'przysposabiać' do życia w społeczeństwie, uczyć samodzielności... a niestety do tego typu działań wskazówki nie wystarczą (jeśli w ogole w przypadku niektórych zaburzeń można mówić o dawaniu wskazówek, zaczej wyrabianiu 'nawyków'). A co ciekawe ludzi wcale nie trzeba uczyć radości z życia, czasem mam wrażenie, ze Ci autyści są bardziej szcześliwi niż ludzie zdrowi...

Archangel napisał/a:

Uszkodzenia mogą sie cofać, zależy od jego jakości, wielkosci i pochodzenia oraz tego jakich części mózgu dotyczą.

Nie ma opcji, zeby uszkodzenie mózgu mogło 'się cofnąć" po prostu inne cześci mózgu przejmują funkcje tych 'uszkodzonych"... no ale nie we wszystkich wypadkach...

Archangel napisał/a:

Jeśli nawet znajdziesz gdzies te rzeczy, to i tak nie ty masz się zmagac z tym schorzeniem lecz chory i jego opiekunowie.

heheh no wiesz zalezy jeszcze co się w życiu robi Smile hehehehe

Cytat:
Oni zaś oczekuja od ciebie czegoś innego - Ty zaś nie wiesz czego.
Tak naprawde satysfakcja lekarza czy naukowca tego chorego najmniej obchodzi.
To on jest chory, i on musi z tym zyc i walczyc z przeciwnościami.

A skąd wiesz, ze oczekują czegoś innego niż im daję? hę? Skąd wiesz co im daję? skąd wiesz czego mogą oczekiwać?

Cytat:
Powtarzasz za mną, a w praktyce szukasz czegos innego.

hę?

Cytat:

To wydawnictwo Swiadków Jehowy - ma ono słuzyc pozytkowi całej rodziny. Wskazuje jak można się uporać z dziesiejszymi problemami. Podaje wiadomosci, opowiada o ludziach z innych krajów, zajmuje się zagadnieniami religijnymi i naukowymi.
Ale nie tylko: Nie poprzestając na powierzchownej ocenie, pokazuje głębsze znaczenie współczesnych wydarzeń, przy czym zawsze zachowuje neutralność wobec spraw politycznych i nie uważa żadnej rasy za lepsza od innych.
Co najwazniejsze czasopismo to umacnia zaufanie do obietnicy naszego Stwórcy, ze obecny niegodziwy i pełen bezprawia system rzeczy zostanie zastapiony przez nowy świat, w którym zapanuje pokój i bezpieczenstwo.
Jak chcesz mogę ci przesłać kilka egzemplarzy, mogłyby sie przydac w Twojej pracy.
Podaj gdzie.

teksty na temat autyzmu mozesz przesłać, maila mam wpisanego w profilu Smile

czy teksty zamieszczane w tym piśmie zawsze popierane są cytatami z Biblii?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Miłujący prawdę
-Usunięty-
Gość
Poziom: 378
HP: 51526464/51526464
 100%
MP: 0/24568549
 0%
EXP: 26045/247964
 10%
PostWysłany: 2006-07-28, 08:57   

Archangel napisał/a:
czy teksty zamieszczane w tym piśmie zawsze popierane są cytatami z Biblii?

Tak zawsze.
Powrót do góry

Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu